Roofoverval, inbraak en ongeval met veel schade in Surwold en Dörpen

Foto: Politie Leer

SURWOLD, DÖRPEN – De politie doet onderzoek in een roofoverval in Surwold en een inbraak en ongeval met veel schade in Dörpen.

Surwold

Gisteravond is een roofoverval gepleegd op een tankstation aan de Hauptstraße in Surwold. Om tien uur kwam daar een onbekende man de verkoopruimte binnen en bedreigde een 37 jarige werknemer met een mes. Nadat hij enkele honderden euro’s had buitgemaakt ging hij er te voet vandoor. De dader is nog voortvluchtig.

De man was tussen 1.80 en 1.90 m lang en had een normaal postuur. Hij had zijn gezicht bedekt met een donkergroene gebreide muts en droeg een donkere jas. De man sprak accentloos Duits.

Dörpen

Gisteravond is ingebroken bij een gebouw van de middelbare school aan de Schulstraße in Dörpen. Een voorbijganger zag om tien over tien dat een van de ramen van het gebouw was ingeslagen en dat er binnen licht brandde.

De politie was snel ter plaatse, maar trof binnen niemand meer aan.

Het is nog onduidelijk wat er gestolen is. Er is voor 400 euro schade aangericht.

Dörpen

Gistermiddag om half drie zag een 60 jarige man een Kia over het hoofd toen hij met zijn Mercedes ML uit de Rägertstraße links af de B70 wou opdraaien. Bij de daaropvolgende aanrijding raakte de 22 jarige bestuurster van de Kia uit Freren lichtgewond.

Beide auto’s moesten worden afgesleept. De schade bedraagt 100.000 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.