..

Stank lekkende tankauto Alblasserdam ook in onze provincie te ruiken

STADSKANAAL, VEENDAM – Een lekkende tankwagen in Alblasserdam zorgt voor stankoverlast die zelfs in Stadskanaal en Veendam te ruiken is.

Vanmorgen zijn hulpdiensten massaal uitgerukt naar een industrieterrein in Alblasserdam (Zuid-Holland). Daar is de inhoud van een tankwagen te warm geworden, waardoor gasvorming ontstond. Hierdoor is er overdruk ontstaan, waardoor de stof Petrolad in gasachtige vorm uit het voertuig wordt gespoten. Petrolad wordt toegevoegd aan industriële smeermiddelen, zoals vaseline. Volgens de veiligheidsregio is het gezondheidsrisico nihil, maar kan de stank wel leiden tot overgeven en misselijkheid.

Inwoners in delen van Zuid-Holland en Utrecht hebben een NL-Alert ontvangen. Ook in onze provincie is de rubber- gasachtige geur te ruiken. Er komen onder anderen meldingen uit de omgeving Stadskanaal en Veendam. Volgens de veiligheidsregio is het gezondheidsrisico nihil, maar kan de stank wel leiden tot overgeven en misselijkheid.Mocht u last hebben van deze geur, houdt dan uw ramen gesloten en schakel de ventilatie uit.

Update
De geur is zelfs in Duitsland te ruiken!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.