Zeer geslaagde benefietavond Friends 4 Twins in Hotel Boschhuis Ter Apel

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – Gisteren werd door Friends 4 Twins in Hotel Boschhuis in Ter Apel een benefietavond voor het Ronald McDonald Kinderfonds georganiseerd.

Het team Friends 4 Twins doet op 22 en 23 juni mee aan HomeRide. Deze sponsorwielertocht, waarvan de opbrengst ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds komt, wordt voor de negende keer georganiseerd. De vrienden gaan samen in 24 uur 500 kilometer fietsen. Dag en nacht in weer en wind. HomeRide 2019 start en finisht op het Lange Voorhout in Den Haag en voert langs acht Ronald McDonald Huizen. Het startgeld bedraagt 7.000 euro. Het organiseren van de benefietavond is één van de initiatieven om dit geld bijeen te krijgen.

Door op de fiets deze grote afstand af te leggen, zorgen ze er, samen met een heleboel andere deelnemers, voor dat de 7.348 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind. Tegelijkertijd met HomeRide vindt ook HomeRun plaats. Klik HIER voor meer informatie.

Het team Friends 4 Twins bestaat uit tien inwoners van Ter Apel, die van dichtbij hebben meegemaakt hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen voor ouders en zieke kinderen, die in hun geval in het UMCG verbleven, zijn. Hun bijdrage met een streefbedrag van 10.000 euro zal dan ook ten goede komen aan het Ronald McDonaldhuis in Groningen. Wilt u een donatie doen? Klik dan HIER.

Er zijn al diverse acties georganiseerd om het streefbedrag bijeen te krijgen, zoals de verkoop van cupcakes en kniepertjes, workshops en een spinningmarathon bij het bewegingscentrum. Maar liefst 42 spinningfietsen waren bijna 4 uur lang non stop bezet. De actie bracht € 1.210,- op.

Ook een groot succes was de benefietavond gisteren in Hotel Boschhuis in Ter Apel. Alle 350 beschikbare kaarten a € 10,00 waren verkocht. Aan de benefietavond werkten lokale artiesten mee zoals: Erik van Klinken, René Becker, de Moeflons, Dj Hermen, Henk Harders, en de Dikdakkers.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.