..

Acht gewonden bij ongevallen Haselünne en Weener

Foto: Catharina Glazenburg

HASELÜNNE, WEENER – Bij ongevallen in Haselünne en Weener zijn in totaal acht personen gewond geraakt, waaronder twee kleine kinderen. Een persoon verkeert in levensgevaar.

Haselünne

Vannacht reed om twee uur een 45 jarige man met zijn Audi Q5 achterop een voor hem rijdende VW Passat met daarin vijf inzittenden. Het ongeval gebeurde op de Meppener Straße tussen de rotonde en de Meisenweg in Haselünne.

Door de klap botste de Audi tegen een boom en belandde de VW Passat in een groenstrook rechts van de weg. De vijf inzittenden van de VW Passat, waaronder twee kinderen van negen maanden en twee jaar, raakten ernstig gewond. De 57 jarige bestuurder, afkomstig van Papenburg, verkeert in levensgevaar. Van hem werd in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

De bestuurder van de Audi liep slechts lichte verwondingen op. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Weener
Gistermiddag werd om twaalf uur een 26 jarige bestuurder van een scooter door de harde wind van de Vellager Straße geblazen. Hij belandde met zijn voertuig in de naastgelegen sloot.
De man werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Zijn scooter raakte licht beschadigd.

Weener

Een 46 jarige automobilist botste gistermiddag rond drie uur tegen een boom toen hij door een harde rukwind van de Schulweg tussen Stapelmoorerheide en Diele werd geblazen. Hij raakte daarbij zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd een bloedproef gedaan. Zijn zwaarbeschadigde auto werd afgesleept.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.