..

Brandweer rukt uit voor brand bij Aldel

Foto: Politie Drenthe (archieffoto)

FARMSUM – De brandweer van Delfzijl en Wagenborgen zijn uitgerukt voor een brand bij aluminiumproducent Aldel aan de Oosterhorn in Farmsum.

De blusploegen van Delfzijl en Wagenborgen zijn om zes uur opgeroepen voor een brand bij een zaaginstallatie van aluminiumsmelterij Aldel in Farmsum. Ze worden bij de inzet geholpen door een bedrijfsdeskundige. Er zijn geen personen meer in de bedrijfshal waar de brand woedt.

Verkenning heeft uitgewezen dat er een hoeveelheid hydrauliekolie brandt. Hierbij komen dikke zwarte rookwolken vrij. De brandweer wacht met blussen tot de installatie spanningsloos is gemaakt. Dan gaan ze met schuim de brandende olie afdekken en zo de brand doven.

De brandweer heeft de brand geblust en vervolgens het pand weer overgedragen aan het bedrijf. Over de oorzaak en de veroorzaakte schade is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.