Rolfes Sports gaat naar voormalige school Musselkanaal (Update)

MUSSELKANAAL – Dit voorjaar neemt Rolfes Sports zijn intrek in een school in Musselkanaal.

Op 20 september ontstond ’s avonds laat brand bij Rolfes Tweewielers aan de Marktstraat in Musselkanaal. De brand veroorzaakte een groot gapend gat in het winkelcentrum van Musselkanaal veroorzaakt. Naast Rolfes Rijwielen werden ook Van de Zwaag Elektro, Kruidvat, Restaurant Caïro, Willem’s Versmarkt, de Woeste Grond, Budget Food, Primera en Kringloopwinkel Trefpunt getroffen door de brand.

Veel ondernemers hebben inmiddels, al dan niet op dezelfde locatie, hun zaak heropent. Rolfes Sports verhuist ook binnenkort naar een “nieuw” pand. Dit is de voormalige school aan de Markstraat nummer 4. Het pand deed vanaf 1871 dienst als de voorloper van obs de Musselhorst en werd in de jaren 30 drastisch verbouwd. Tot 1976 deed het dienst deed als lagere school, als dependance van de voormalige LTS en tot vorig jaar als leslocatie voor de kinderen van het asielzoekerscentrum.

Michaël en Karin Fischer, eigenaren van Rolfes Sports, zijn druk met de verbouwing en inrichting van het pand bezig. Het is de verwachting dat De School in het voorjaar in gebruik wordt genomen, met een maatschappelijke lokale functie: fietsen, koffie, vakmanschap, workshops, exposities, mode en meer.

Foto’s en info: Andries Schoo

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.