Diny Zuiderveen – Mulder winnaar van de fotoactie “Mien doalders plekje”

Foto ingezonden door MOW

BELLINGWOLDE – Diny Zuiderveen – Mulder uit Oostwold is de winnares van de fotowedstrijd ‘Mien doalders plekje’. Deze publieksactie hoort bij de actuele tentoonstelling in museum De Oude Wolden: ‘Fotografen van de vooruitgang’

Nog tot eind maart kun je in het MOW de tentoonstelling “Fotografen van de vooruitgang” zien. Hedendaags fotograaf Dirk Kome trad daarvoor in de voetsporen van de Winschoter fotograaf Tonnis Post. Post werkte begin 1900 in Oost- Groningen en is tegenwoordig vooral nog bekend van zijn foto’s van plaggenhutten in Westerwolde. Huisarts Pieter Bloemers Middendorp gebruikte deze foto’s om te strijden voor meer ‘zonlicht en versche lucht’ in toenmalige woningen. Kome ging op zoek naar de plekken van toen en legde die opnieuw vast, met vaak verrassende resultaten.

Bij de start van de tentoonstelling in oktober 2018, riep het MOW mensen uit de regio op om in de voetsporen van Tonnis Post te treden en hun eigen favoriete plekje in of om het huis te fotograferen. De ingestuurde foto’s werden in een album verzameld en zijn onderdeel van de expositie.

Uit alle inzendingen koos het museum de foto van Diny Zuiderveen – Mulder uit Oostwold als meest sprekende foto. We zien haar in een kleurrijke ‘bakkeuken’, die speciaal voor haar gebouwd werd en los staat van de gewone dagelijkse keuken. Diny brengt er vele uren door met het bakken van onder andere Braziliaanse appeltaarten. Het MOW heeft de foto uitgebracht als ansichtkaart en vandaag de eerste exemplaren feestelijk aan de winnares overhandigd. De kaart is vanaf heden verkrijgbaar in de museumwinkel.

De tentoonstelling ‘Fotografen van de vooruitgang’ onderging recent een update en is nog te zien tot en met 31 maart. Het MOW vind je aan de hoofdweg 161 in Bellingwolde. Informatie over openingstijden vind je op de website: www.museumdeoudewolden.nl

Op de foto’s:
• De winnende foto, gemaakt door Erlinde Stephanus
• Winnares Diny Zuiderveen – Mulder met een zelfgebakken Braziliaanse appeltaart

Ingezonden door MOW

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.