..

Erik Terwan uit Bellingwolde maakt afval-app

BELLINGWOLDE – Erik Terwan uit Bellingwolde heeft voor Android-apparaten een nieuwe afval-app gemaakt, zodat de inwoners van de gemeente Westerwolde nu weer door hun telefoon of tablet gewaarschuwd kunnen worden wanneer het afval op hun adres wordt opgehaald.

De app presenteert op een overzichtelijke manier op welke kalenderdagen welk soort afval wordt opgehaald. Er kan een melding worden ingesteld die u op de dag voor iedere ophaaldag, of op die ophaaldag zelf, waarschuwt dat het afval wordt opgehaald. De afvalkalender wordt automatisch ververst. Er moet één keer een postcode en huisnummer worden ingesteld, waarna de waarschuwingen voortaan automatisch in beeld en met geluid verschijnen.

Erik heeft 15 jaar in de automatisering gewerkt. Hij is begonnen op de postkamer, daarna werd hij operator, programmeur, systeem-programmeur en vervolgens systeem ontwerper. Na een burn-out is hij theologie gaan studeren. Hij heeft 12 jaar gewerkt als voorganger bij de protestantse kerk in Vriescheloo.

Helaas moest hij stoppen met werken. Bij hem werd de ziekte dementie/FTD geconstateerd. Hij heeft toen het ict gebeuren weer als hobby gehouden. Dit heeft geresulteerd in het ontwerpen van deze afval app.

De app heet Afvalkalender Westerwolde en is gratis op Android-apparaten te installeren via de Google Play Store (play.google.com/store/apps/details?id=nl.terwan.erik.afvalkalenderwesterwolde).

Op de Google Play Store kunt u een recensie achterlaten of een beoordeling met een aantal sterren. Dat wordt zeer gewaardeerd door de maker!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.