..

Samenloop voor Hoop op 13 en 14 juli in Stadskanaal

Foto: Jos Hensens

STADSKANAAL – Op 13 en 14 juli 2019 is de eerste editie van de SamenLoop voor Hoop in de gemeente Stadskanaal.

SamenLoop voor Hoop betekent: 24 uur wandelen in estafettevorm, bij voorkeur in teamverband. Teamleden wisselen elkaar daarbij dan af op een parcours van zo’n 350 m. dat 24 uur lang als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker geldt. Het is daarbij de bedoeling dat elk team in de aanloop naar en/of tijdens het evenement (ludieke) acties ontplooit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Zo maken we samen het verschil. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Altijd komen 3 vaste ceremonies terug:

De Openingsronde met survivors

Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.

De Kaarsenceremonie

’s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

De Slotceremonie

Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Informatiebijeenkomst

Op 14 februari is er een Informatie-avond in Buurthuis Heidedop, Brummelkant 4a te Stadskanaal om 20.00 uur. Deze avond is voor alle belangstellenden: of je nou deelnemer wilt worden of al teamcaptain bent, of sponsor wilt worden of vrijwilliger, ’t maakt niet uit. Iedereen is welkom. Dé kans dus om je op de hoogte te stellen van wat er gaat gebeuren – met jouw medewerking ook!

De teams kunnen zich nu al inschrijven en starten met acties. Inschrijven kan op deze website via de knop ‘Aanmelden’.

Bron: Samenloop voor Hoop Stadskanaal

Op de foto: Samenloop voor Hoop Oldambt in 2018

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.