..

Katten vergiftigd in de Bomenbuurt Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg (archieffoto)

WINSCHOTEN – In Winschoten zijn inmiddels vier gevallen van vergiftigde katten bekend.

Gisteren werd door de dierenambulance uit de omgeving van de Esdoornlaan in Winschoten een kat met vergiftigingsverschijnselen opgehaald. Een buurtbewoonster had haar op straat gevonden. Het dier vertoonde verlammingsverschijnselen.

Bij Dierenartsenpraktijk Oost Groningen zijn gisteren in totaal 4 katten met deze verschijnselen binnengebracht. Zij kwamen allemaal uit de Bomenbuurt in Winschoten. Zij zijn behandeld en met twee er van gaat het inmiddels weer goed. Een ligt nog in coma.

De katten zijn vergiftigd met nieuw soort muizen/rattengif meldt de dierenartsenpraktijk op Facebook. Of er sprake is van opzet is niet bekend. Het is mogelijk dat de katten vergiftigde muizen of ratten hebben gegeten. De praktijk waarschuwt bezitters van honden en katten de dieren binnen te houden en de honden  aangelijnd uit te laten.

Van een van de binnengebrachte dieren is de eigenaar niet bekend. Het betreft een gecastreerde kater. Het dier is dusdanig opgeknapt dat hij vandaag wordt overgebracht naar het asiel. Kijk voor foto’s op de Facebooksite van de dierenartsenpraktijk.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.