..

Gemeente Westerwolde presenteert zich op de Blumenschau in Papenburg

Foto: Geert Smit

PAPENBURG – Dit jaar wordt in Papenburg de Blumenschau georganiseerd. De gemeente Westerwolde is een van de deelnemers.

De Blumenschau 2019 vindt plaats op het hoofdkanaal in Papenburg. De installatie van de ongeveer 300 plantenbakken en de zogenaamde “kapiteinseilanden” blijven staan tot eind september.

Van 17 juli tot en met 4 augustus vindt de kernperiode van de bloemenshow plaats met een rijkelijk vormgegeven stadspark. Daar vindt u ook thematuinen en actiegebieden van de deelnemende partners. In een van deze thematuinen gaat de gemeente Westerwolde zich presenteren. Het thema van de tuin wordt het beekdallandschap van de Ruiten Aa. In de daarbij behorende stand krijgen bezoekers informatie over Westerwolde en kunnen bijvoorbeeld contacten worden gelegd in het kader van de grensagenda.

Dit is de eerste Blumenschau na elf jaar, nadat het laatste soortgelijke evenement in 2008 in Papenburg plaatsvond. In 2014 trok Papenburg meer dan een half miljoen gasten naar de stad met de Landesgartenschau. Dit jaar verwachten de organisatoren in de periode van 17 juli tot 4 augustus ongeveer 50.000 bezoekers.

Naast Westerwolde presenteren zich ook de gemeenten Oldambt, Veendam, Rhede, Dörpen en Papenburg.

Op de foto: De Landesgartenschau in 2014.
Foto: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.