..

Schoolplein Vlagtwedde wordt omheind

Foto: Catharina Glazenburg

VLAGTWEDDE – Het schoolplein bij MFA ’t Aambeeld wordt omheind.

Er komt een omheining om het schoolplein bij MFA ’t Aambeeld in Vlagtwedde. In deze multifunctionele accommodatie huizen naast de scholen: OBS De Clockeslach en CBS De Zaaier: Stichting Rzijn kinderopvang, Muziekschool Zuid Groningen, Centrum v. Jeugd en Gezin gemeente Vlagtwedde en het GGD Consultatie bureau. Met name de laatste tijd is er sprake van overlast door jongeren op het schoolplein. Er wordt na schooltijd met scooters geracet, wat gevaar oplevert voor de bezoekers van bijvoorbeeld de muziekschool en de kinderopvang.

Ook is er sprake van drugsoverlast. Regelmatig worden op het schoolplein restanten van drugsgebruik, zoals lege wietzakjes, aangetroffen.

De gemeente heeft borden met daarop “verboden toegang” geplaatst, maar dit heeft weinig effect. Daarom heeft de gemeente besloten het schoolplein te gaan omheinen met een hek en een beukenhaag. Het schoolplein zal dan niet meer een open en vrij toegankelijke ruimte meer zijn. Mochten er zich dan toch jongeren (en scooters) op het schoolplein bevinden dan kan de politie gemakkelijker handhaven.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.