..

Snert en poffertjes bij Museumspoorlijn STAR

Foto: Ronny

STADSKANAAL, VEENDAM – Het lijkt nog geen voorjaar, maar toch staat de voorjaarsvakantie weer voor de deur. En tijdens die vakantie kun je weer mee met de treinen van Museumspoorlijn STAR.

Op woensdag 20 februari zijn de Snertritten en op zondag 24 februari rijdt de Poffertjesexpress. Ze rijden op beide dagen tussen Stadskanaal en Veendam.

Op deze koude winterdagen kan een lekkere hete kop snert ontzettend lekker zijn! Daarom organiseert de STAR op woensdag 20 februari snertritten. Een mooie rit maken in de verwarmde rijtuigen en onderweg een lekkere kop snert halen in het restauratierijtuig.

Op zondag 24 februari worden er leuke extra activiteiten georganiseerd voor de kinderen, zoals ritjes maken met de rangeerlocomotief en zelf de pomplorrie besturen. Of wat denk je van oud-hollandse spelletjes spelen? Heb je alles gedaan, dan kun je met je scorekaart gratis poffertjes halen!

Historische dieseltrein
De trein wordt getrokken door een ruim 60 jaar oude historische diesellocomotief. De machine staat in de werkplaats op hefbokken. Zo kan er beter aan het onderstel en het frame gewerkt worden. Door de vrijwilligers wordt hard aan het groot onderhoud gewerkt, zodat de stoomlocomotief eind april weer kan rijden. Ook is onder winterse omstandigheden een overweg in Veendam vervangen.

Nieuwe dienstregeling 2019
Ook in 2019 zullen de treinen van Museumspoorlijn STAR weer rijden. Op hun website is nu het hele programma voor 2019 te vinden. Het stoomseizoen begint op Tweede Paasdag, maandag 22 april.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.