..

Dichtregels van Fieke Gosselaar sieren voortaan de traptreden van het MOW

Foto: MOW

BELLINGWOLDE – Jarenlang zorgde geel-zwart gestreepte tape voor veiligheid bij de op- en afstapjes in het MOW I Museum de Oude Wolden. Sinds kort is een fraaiere oplossing gevonden.

Als bezoeker wordt je blik gevangen door dichtregels, speciaal voor het museum geschreven door Fieke Gosselaar. Iris Companjen stond voor de uitvoering en tekende met vaste hand en veel geduld de woorden op de traptreden. Zo is op een poëtische manier de kans op het missen van een afstapje klein geworden.

Gosselaar, geboren in Finsterwolde, is een bekende in de Groninger literatuur. Van haar hand verschenen o.a. de roman “het land houdt van stilte” en de bundel “ ’t leven as olifantpuzzel – columns van n jonge vraauw in Stad.” De dichtregels die de museumtrappen markeren gaan over de weidsheid van het Grunneger land.

Tijdens de Grunneger Weke, op zondag 17 maart om 15.30 uur, is er officieel aandacht voor deze nieuwe dichtregels en leest Gosselaar voor uit eigen werk. Diezelfde middag kun je natuurlijk terecht voor de tentoonstellingen ‘Fotografen van de vooruitgang’, met foto’s van Tonnis Post en Dirk Kome en de expositie ‘Stralend Zwart’, met zwarte kleding uit de museumcollectie. Tussen 14 en 16 uur geeft Dirk Kome, fotograaf en samensteller van ‘Fotografen van de vooruitgang’ meerdere rondleidingen langs de tentoonstelling..

Jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen hun eigen route volgen langs Fotografen van de vooruitgang maar zijn natuurlijk ook welkom bij de rondleidingen van Kome.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.