Wedde dat ’t lukt presenteert zich tijdens bijeenkomst Groninger Dorpen (Update)

WEDDE, ONDERDENDAM – Vandaag staat tijdens een bijeenkomst van Groninger Dorpen ‘De Dorpsondersteuner’ centraal. Wedde dat ’t lukt houdt hierover een presentatie.

Groninger Dorpen organiseert vandaag in Dorpshuis Zijlvesterhoek te Onderdendam een informatieve, inspirerende en interactieve bijeenkomst over ‘De Dorpsondersteuner’. Ze doen dit in samenwerking met enkele dorpen, met Nederland Zorgt Voor Elkaar en de Regiegroep Personalized and Customized Health.

De Dorpsondersteuner helpt het dorp op professionele wijze door hét vertrouwde gezicht en aanspreekpunt te zijn voor bewoners met hulpvragen en deze te koppelen aan vrijwilligers die hulp kunnen bieden, óf aan een professionele organisatie die hulp biedt. De Dorpsondersteuner is de ogen en oren van de dorpsgemeenschap, coördineert vrijwilligers en maakt verbinding met (zorg)professionals. Het dorp en haar vrijwilligers zijn de boegbeelden.

De interesse naar de rol van een Dorpsondersteuner groeit. In Groningen, maar ook in de rest van Nederland. Best bijzonder aan de rol van een Dorpsondersteuner is, dat deze niet in dienst is bij de gemeente of bij een welzijnsorganisatie, de Dorpsondersteuner is onderdeel van een Stichting in het dorp. Zo houden de dorpen eigen regie en staat de Dorpsondersteuner dichtbij de dorpsbewoners. Zoals het hoort. Een (landelijk) bekend voorbeeld waar ze werken met een Dorpsondersteuner is het Groningse Wedde dat ’t Lukt! Zij geven hierover vandaag een presentatie. Andere dorpsinitiatieven die aan bod komen zijn van Ulrum en Onderdendam. (Bron: Groninger Dorpen)

Update:

Op Valentijnsdag is de website zorgzame dorpen officieel gelanceerd. In ruim 100 Groninger dorpen, waaronder Wedde, wapperen vlaggen met daarop het logo van het netwerk: een zorgzaam hart.

Appeltje van Oranje
Wedde dat ’t lukt is nog steeds “in de race” voor het Appeltje van Oranje van het Oranjefonds. Vandaag kwam fotograaf Remco de Waal, o.m. winnaar van de zilveren camera, om foto’s te maken van het project. Ter ere van zijn komst werd vanmorgen , samen met wethouder Harrie Brunen, de vlag gehesen. Op 14 maart komt een jury naar Wedde voor een eindbeoordeling.

Foto’s: Hilvert Huizing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.