Gemeente Stadskanaal zet vijf helden in het zonnetje

Foto: Andries Schoo

STADSKANAAL – Vanmiddag heeft locoburgemeester Goziena Brongers namens de gemeente Stadskanaal vijf helden in het zonnetje gezet.

In het gemeentehuis in Stadskanaal zijn vanmiddag vijf helden onderscheiden. Yvo Buist, Niels Korte en Vasco Pieters kregen uit handen van locoburgemeester Goziena Brongers een zilveren medaille van De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt. Agenten Bonnet Smit-de Vries en Agneta Kohl ontvingen een oorkonde.

De vijf helden kwamen in actie toen op 26 april na een inhaalmanoeuvre op de Pekelderstraat in Stadskanaal een auto met daarin twee inzittenden te water raakte. De toen 18 jarige bestuurder wist de auto op eigen kracht te verlaten. Dit gold niet voor zijn moeder. Yvo, Niels en Vasco wisten met behulp van een trekker de auto
naar de kant te trekken en zo te voorkomen dat de wagen “kopje onder” ging. Het slachtoffer werd uit de auto gehaald, waarna de beide agentes meteen begonnen met reanimatie. Dankzij deze vijf helden kan het slachtoffer het nog navertellen. Klik HIER voor onze berichtgeving van het ongeval.

Foto’s: Andries Schoo

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.