Eerste open huis Stichting Oud Winschoten op nieuwe locatie

Foto: Jos Hensens

WINSCHOTEN – Stichting Oud Winschoten (SOW) organiseerde vandaag weer haar maandelijkse open huis. Dit keer in het nieuwe onderkomen, het voormalige Lucasziekenhuis aan de Gassingel.

SOW heeft hier, op de begane grond, de beschikking over veel meer ruimte dan in de oude bibliotheek aan de Johan Modastraat, waardoor alle verzamelingen veel beter tentoongesteld kunnen worden.

Nadat er hard gewerkt is door bestuur en vrijwilligers is alles zo goed als klaar en daarom willen we graag de donateurs en andere belangstellenden in de gelegenheid stellen om het resultaat te komen bekijken. Er zijn verschillende themakamers en er zullen iedere keer wisselexposities te zien zijn. Uiteraard is het Winschoter Stadsjournaal weer aanwezig in een heus bioscoopzaaltje dat doet denken aan de bioscoop van Hotel Dommering met een perfect beeld- en geluid kwaliteit.

De entree (die nog verbeterd gaat worden) is aan de voorkant. Direct naast het witte gedeelte (richting De Klinker) zit een grijze deur, waarna men door het trappenhuis (rechts) moet.

Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom en dat in ieder geval weer iedere laatste vrijdag van de maand.

Bron: Stichting Oud Winschoten
Foto: Jos Hensens

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.