Deelnemers Noordkaap Barrel Challenge arriveren op de Noordkaap

Foto: The Noordkaap Barrel Challenge

WINSCHOTEN – Op 15 februari ging de eerste wintereditie van The Noordkaap Barrel Challenge van start. De barrels bereikten donderdag hun bestemming.

Op 15 februari verzamelden zich zo’n 40 barrels bij Restaurant In den Stallen te Winschoten voor de eerste wintereditie van de Noordkaap Barrel Challenge. Dit wordt georganiseerd door Zweep Events.

De auto’s van 19 jaar en ouder maken een reis naar het uiterste puntje van Europa: de Noordkaap. De deelnemers krijgen onderweg diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’. Deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren punten op. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden!

De reis gaat van Nederland door Duitsland, via Denemarken naar Zweden en vanuit daar omhoog om op ongeveer driekwart af te slaan richting Noorwegen waar ze via de kust en langs de Fjorden donderdag finishten op de Noordkaap.

Op de Noordkaap stond het hele konvooi stil. Vanwege een hevige sneeuwstorm waren de wegen afgesloten. Zelfs de sneeuwschuivers kwamen vast te zitten! Maar gelukkig kwamen na enkele uren de reddingsdiensten. Met diverse enorme machines werden de Barrelaars bevrijd uit de sneeuwstorm. In konvooi reden ze achter de reddingsdiensten aan, op weg naar hun hotel in Alta.

De deelnemers wilden spanning en sensatie… Nou, dat hebben ze gehad!
“Eén voor allen, Allen voor één”

Hilvert Huizing maakte onderstaande compilatie met foto’s die de deelnemers onderweg hebben gemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.