Hardlopers trainen voor de Klap tot Klaploop

Foto: Andries Schoo

MUSSELKANAAL, STADSKANAAL – Op Tweede Paasdag (maandag 22 april) wordt van Musselkanaal naar Stadskanaal de Klap tot Klaploop georganiseerd. Om (beginnende) hardlopers voor te bereiden houdt Runners Stadskanaal clinics.

Op weg naar de Klap tot Klaploop 2019 heeft een leuke groep zich aangemeld voor de loopclinics onder begeleiding van professionele trainers. Gisteren verzorgde Mariska van Sprundel, wetenschapper  en fanatiek hardloopster, eerst een lezing. In ‘Alles wat je wilt weten over hardlopen’ duikt Van Sprundel in de nieuwste ontwikkeling uit de sportwetenschap om de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam op te helderen. Haar persoonlijke zoektocht leidt langs internationale universiteiten, bewegingslabs, hardloopwinkels en DNA-tests. Gaandeweg worden populaire wijsheden bevestigd of ontkracht. Haar bevindingen leiden tot inzichten waar elke gevorderde loper of toekomstige beginner mee uit de voeten kan.

Daarna was het de beurt aan de cliniclopers voor een 5 kilometer testloop. Heerlijk in de zon werden 5 rondjes van 1 km gelopen. Ook kon men oefenen hoe je tijdens een loop een beker water vastpakt en opdrinkt.

De clinics worden iedere zaterdag gehouden. Er wordt nu getraind voor de testloop op 6 april, zodat iedereen tijdens de Klap tot Klaploop goed in vorm is.

Klik HIER voor meer informatie over de clinics.

Foto’s en tekst: Andries Schoo

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.