Shafaa en Heleen door naar halve finale Nationale Voorleeswedstrijd

GEMEENTEN PEKELA, VEENDAM – Zeventien schoolkampioenen deden woensdag 27 en donderdag 28 februari mee aan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Pekela en Veendam. De leerlingen streden om twee plekken in de halve finale.

Tijdens de voorronden mochten de schoolkampioenen op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Shafaa Kamil van OBS Noorderbreedte las succesvol voor uit het grappige boek ‘Juffrouw Pots’ van Tosca Menten. Met dit fragment won Shafaa de eerste voorronde.

Een dag later werd Heleen Weisbeek van de Mgr. Bekkersschool door de jury als beste voorlezer beoordeeld. Heleen las voor uit ‘Wie niet weg is wordt gezien’ van Ida Vos.

Halve en provinciale finale
Shafaa en Heleen doen dinsdag 12 maart mee aan de halve finale in Bibliotheek Stadskanaal. Zij zullen dan strijden voor een plekje in de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze finale wordt gehouden op woensdag 17 april in Theater vanBeresteyn.

Ingezonden door Jolanda Robben

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.