Dollard College Pekela wordt tijdelijk Brits grondgebied

Foto: Dollard College

OUDE PEKELA – Deze maand verlaat Groot-Brittannië (misschien) de EU. Het Dollard College in Oude Pekela organiseert daarom van 5 t/m 7 maart met alle leerlingen en docenten een groot project over alles wat dit land bijzonder maakt.

Op dinsdag 5 maart om 9:00 uur hijsen we de Britse vlag en verklaren we de school tot Brits grondgebied. Leerlingen en docenten gaan zich 3 dagen bezig houden met Britse sporten, food & pub, high tea, cultuur, muziek en science.
Wat er precies gaat gebeuren is (net als bij de Brexit) nog niet zeker, want veel gaat afhangen van de ideeën van de leerlingen. Er zijn geruchten dat er een harde grens gaat komen bij de ingang van de school.

Op donderdag 7 maart van 16:00 uur tot 19:00 uur presenteren we alles wat we bedacht en gemaakt hebben tijdens een feestelijke presentatie die geopend zal worden door burgemeester Jaap Kuin.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.