Volop kansen in de Week van Zorg en Welzijn

REGIO – Tijdens de Week van Zorg en Welzijn van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart organiseren zorg- en welzijnsorganisaties ruim 300 activiteiten in Groningen, Friesland en Drenthe.

De grootste sector van Nederland voert namelijk voor het zevende achtereenvolgende jaar campagne. ‘Wil jij van waarde zijn in je werk? Oriënteer je dan in de Week van Zorg en Welzijn op de uiteenlopende mogelijkheden. Er zijn volop kansen om de eerste of volgende stap te maken in je werkzame leven. Maak op een laagdrempelige en effectieve manier kennis of kom gewoon rondneuzen.

Doe jij het werk waar je vroeger van droomde? Denk je weleens om de overstap te maken naar zorg of welzijn? Of heb je die keuze al gemaakt en ben je op zoek naar een baan? Van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart is het de nationale Week van Zorg en Welzijn. Jouw kans om (opnieuw) kennis te maken met werken in deze sector.

Spreekt het bijzondere werk in de gehandicaptenzorg je aan? Wil je ervaren of ouderenzorg in je zit? Is welzijnswerk iets voor jou? Of wil je in een ziekenhuis werken?

“Als ik ’s ochtends wakker word, denk ik: Yes! Ik mag weer naar mijn werk toe, omdat ik weet dat mensen me nodig hebben”, Floris werkte in een kledingzaak en nu in de gehandicaptenzorg.

Pak die kans om je vrijblijvend te oriënteren
Er zijn volop kansen om nu en in de toekomst te werken in zorg en welzijn. Je kunt in de Week van Zorg en Welzijn meelopen met zorg- en welzijnsprofessionals en speeddaten voor een (eerste) baan of eerst eens kennismaken. Ook in Groningen, Friesland en Drenthe openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor jou.

Speeddaten
Je kunt bij 35 zorg- en welzijnslocaties speeddaten om kennis te maken met een organisatie. Weet jij wel wat je wilt en zoek je een (andere) baan, werkervaringsplek, vakantie- of vrijwilligerswerk? Dan zijn er legio mogelijkheden om te solliciteren. Kijk op www.wzwnoord.nl bij de afzonderlijke zorg- en welzijnsorganisaties voor het aanbod.

Open huizen
Heb jij weleens gedacht: ‘Is zorg en welzijn iets voor mij?’ Hebben anderen weleens gezegd dat je er geschikt voor bent? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je een kijkje komen nemen? Bezoek een of meerdere open huizen tijdens de Week van Zorg en Welzijn en ervaar hoe waardevol het werk is. Je ziet de veelzijdigheid, de mogelijkheden en de nieuwste technologieën. Maak kennis met kunde.

Meelopen
Wil jij ervaren en vergelijken? Dat kan. Er zijn volop kansen om nu en in de toekomst te werken in zorg en welzijn. Gun jezelf de ervaring! Loop dan mee in de Week van Zorg en Welzijn. Diverse zorg- en welzijnsprofessionals staan voor je klaar. Ze geven je graag een realistische indruk van hun werk. Laagdrempelig en dichtbij. Meelopen helpt je bij het maken van je loopbaankeuze! Gun jezelf de ervaring dat je van waarde kunt zijn in je werk!

En nog veel meer activiteiten
Naast het speeddaten, meelopen en open huizen organiseren zorg- en welzijnsorganisaties nog veel meer activiteiten tijdens de Week van Zorg en Welzijn van 11 t/m zaterdag 16 maart. Oriënteer je op het programma. Er is vast een activiteit bij die bij jou past. Kijk op de website www.wzwnoord.nl.

De aftrap
De aftrap van deze nationale Week van Zorg en Welzijn vindt op 11 maart plaats in Baarn. Ook de vaandeldrager van Noord-Nederland –Jeanet Wassens- zal hierbij aanwezig zijn. Zij is herintredende doktersassistente. We hopen dat vele mensen in haar voetsporen zullen treden om te gaan werken in de sector Zorg en Welzijn.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.