Samenwerking tussen RTV Westerwolde en RTV GO! onder de noemer Groningen1

STUDIO RTV WESTERWOLDE/GRONINGEN1 – De rijksoverheid heeft bepaald dat in de toekomst lokale omroepen alleen nog recht hebben op een zendvergunning als grootschaliger dan voorheen binnen zgn. ‘streekomroepen’ wordt samengewerkt.

De Stichting Streekomroep en regionaal Media Centrum, RTV Groningen 1, oftewel RTV G1, is een samenwerkingsverband van de lokale omroepen RTV GO! (gemeente Oldambt), RTV Westerwolde (gemeenten Westerwolde en Pekela) en videoproductiepartner SiB TV (Eemsmond).

Er bestond al langer een samenwerking op bestuurlijk niveau tussen deze omroepen. Die samenwerking zal waar mogelijk worden uitgebreid om zo een ‘professionaliseringsslag’ te maken. Met behoud van het lokale karakter en de eigen identiteit van de omroepen, waarbij uiteraard plaats is en blijft voor lokale programma’s delen de betrokken omroepen – meer nog dan voorheen – de online actualiteiten, het lokale en regionale nieuws en de informatie voor websites, sociale media en tv-tekst/kabelkrant.

Vanaf 1 januari 2019 is er een vernieuwde gezamenlijke ochtendprogrammering van start gegaan met het live-programma “De dag Vanmorgen”. Gedurende vijf ochtenden is er, afgewisseld met populaire muziek, veel aandacht voor lokale en regionale actualiteiten, sport, politiek en de verschillende culturele agenda’s. Op deze wijze is er voor welhaast alle luisteraars in het oostelijk deel van de provincie Groningen een nieuw en interessant streekprogramma ontstaan.

Door vergroting van het gezamenlijke uitzendgebied met meer luisteraars ontstaat ook voor adverteerders een nieuw en interessant domein. Om die reden is de commerciële reclameverkoop van de verschillende omroepen gebundeld en ondergebracht bij Inge Begeman van MarkeTank.

Ook is er ‘onder het G1-beeldmerk’ gestart met het bundelen van video- & tv-activiteiten om zo een breder aanbod van mediakanalen beschikbaar te krijgen voor de lokale en regionale informatievoorziening.

De ontwikkeling van RTV G1 wordt ondersteund door de gemeenten waarin wordt uitgezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.