Waed Fawwaz is de beste voorlezer van Groningen

Foto: Jolanda Robben

SAPPEMEER, OUDE PEKELA – Maar liefst 9 voorleeskampioenen streden op 6 maart om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. Uiteindelijk ging Waed Fawwaz van het Dollard College in Oude Pekela met de eerste prijs naar huis.

Op 6 maart organiseerde Biblionet Groningen de provinciale finale van Read2Me!. 9 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 70 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande Jacqueline Roelofs, manager innovatie bij Biblionet Groningen, Erik Drenth, wethouder van cultuur en onderwijs in de gemeente Midden-Groningen en Harm de Jonge, schrijver van jeugdliteratuur, hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in Borg Welgelegen in Sappemeer.

De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! gewonnen heeft is;
Waed Fawwaz van het Dollard College in Oude Pekela. Gefeliciteerd!

De winnaar van deze finale neemt het op 25 mei op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Podium Hoge Woerd in de Meern] in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Foto’s: Voorleeskampioen Read2Me! Groningen, Waed Fawwaz

Ingezonden door Jolanda Robben.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.