Meyer Werft biedt stageplekken voor leerlingen van diverse scholen uit de regio

PAPENBURG – Leerlingen van de Realschule Friesenschule uit Leer en de Pestalozzischule- Förderschule uit Papenburg kunnen nu ook stage lopen bij de Meyer Werft.

Gisteren werd in het kader van werkervaring en stage bij de Meyer Werft de Avond voor het Onderwijs georganiseerd. Daarbij werden twee nieuwe samenwerkingsovereenkomsten gesloten met scholen uit de regio. Leerlingen van de Friesenschule uit Leer en de Pestalozzischule uit Papenburg kunnen vanaf nu ook stage lopen bij de Meyer Werft.

Het doel is om de samenwerking tussen de scheepswerf en scholen uit te breiden en het bedrijf te versterken met nieuwe professionals. Daarnaast worden de studenten in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de wereld van werk en wetenschap en kunnen ze adequate praktijkervaring opdoen, om zo een realistisch beeld te vormen van de opleiding, de dagelijkse werkroutine en de functie-eisen. De scholen, van hun kant, maken de lessen meer praktijkgericht.

De Meyer Werft werkt al tientallen jaren nauw samen met diverse scholen uit de regio. De overeenkomsten helpen bij het opleiden en behouden van geschoolde werknemers in de regio.

Tijdens de Avond voor het Onderwijs werden 385 deelnemers geïnformeerd over de opleidingsmogelijkheden binnen de Meyer Werft. Onder de deelnemers waren ook belangstellenden uit Essen, Würzburg en München. Anna Blumenberg, lid van het leidinggevend personeel, presenteerde een aantal workshops. Daarbij mochten de jongeren onder anderen een beugel voor een mobiele telefoon maken.

Op de foto: Bovenste rij van links naar rechts: Nico Bloem (ondernemingsraad Meyer Werft), Matthias Schumacher (Pestalozzi Förderschule), Wiebke Post (Friesenschule), Ulrike Rottmann (Friesenschule), Günter Geerdes (opleidingscoördinator Meyer Werft), Jürgen Siedentopp (Friesenschule) Onderste rij van links naar rechts: Erwin Siemens (opleiding Manager), Gisela Wölk (schoolbestuur speciaal onderwijs), Anna Blumenberg (lid van het leidinggevend personeel), Thomas von Garrel (schoolleiding Friesenschule)

Ingezonden door Meyer Werft

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.