Lars Niemeijer winnaar Odd Fellow Jeugdprijs ZO-Groningen

SAPPEMEER, TER APEL – Lars Niemeijer is vrijdag de winnaar geworden van de Odd Fellow Jeugdprijs ZO-Groningen.

Op 1 maart jl. vond in het Odd Fellowhuishuis ‘Welgelegen’ in Sappemeer de finale plaats van de essaywedstrijd in het kader van de Odd Fellow Jeugdprijs. De vier finalisten, allen leerlingen van RSG Ter Apel, waren Wiebke Meijer met als essay `Respect voor mensenrechten, haalbaar?`, Lars Niemeijer met `Heeft de wereld meer vrede door lessen die militairen leren?`, Inge van Klinken met `Te veel verschillen, te weinig overeenkomsten`en als laatste Katie Reilman met `Het geloof: harmonie of onrust?

Na een welkomstwoord door Koos van der Span, voorzitter van de Commissie OFJ Groningen-ZO, sprak wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden Groningen de aanwezigen toe. De speech van komende Europese Grootmeester Bonne Kuitert, die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn werd uitgesproken door de voorzitter van de Commissie OFJ. Uit zijn woorden bleek nadrukkelijk zijn grote betrokkenheid bij dit project.

Het werd een spannende strijd die uiteindelijk werd gewonnen door Lars Niemeijer. Hij zal deel gaan uitmaken van de delegatie die, samen met nog twee Nederlandse jongeren, in juli op reis gaat naar IJsland, New York en Washington. De andere Europese deelnemers zijn leeftijdgenoten uit Zwitserland, Polen, Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en IJsland.

Hierna werd nog het woord gevoerd door DGGM Albertje Rosing en de GP Douwe Meetsma die, samen met de GGM John Berkhout, het Algemeen bestuur vertegenwoordigde.
De winnaar van vorig jaar, Femke Klompsma, feliciteerde de winnaar met een mooie bos bloemen. De andere drie kandidaten werden getroost met een boekenbon. Anja Wouters van de Landelijke Jeugdcommissie sprak de winnaar toe en overhandigde hem symbolisch zijn ticket.

Aan het einde van de avond werd de Commissie AZ van de Stuwkracht loge hartelijk bedankt voor de attente verzorging evenals de mensen die hebben meegewerkt om deze avond tot een succes te maken.

Bron en foto’s: Odd Fellows Sappemeer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.