Voormalig huisarts Feike Oppewal nieuwe voorzitter Kapiteinshuis Pekela

Foto: Catharina Glazenburg

NIEUWE PEKELA – In het bestuur van de Stichting Westers, beheerder van het Kapiteinshuis Pekela, verdwijnen per 1 april a.s. twee vertrouwde gezichten, Harry Meijerink en Gijs Koerts. De eerste als gevolg van zijn verhuizing naar Veele en voorzitter Koerts wil een stapje terug doen. Hij wordt opgevolgd door Feike Oppewal.

Feike Oppewal, geboren in Leeuwarden, was van 1979 tot 2012 huisarts in Nieuwe Pekela. In 2005 promoveerde hij aan de RUG tot doctor in de medisch wetenschappen. Hij is behalve een enthousiast watersporter ook zeer geïnteresseerd in de lokale historie.

Harry Meijerink is vanaf 2002 actief in het museum en blijft als vrijwilliger o.a. de groepsbezoeken coördineren. Gijs Koerts blijft het Kapiteinshuis ook trouw. Hij gaat zich als vrijwilliger bezig houden met het beheer van het depot en het verzorgen van rondleidingen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.