PVV wil overal in provincie Groningen digitale verkiezingsborden

Foto ingezonden door PVV Groningen

GRONINGEN – De fractie van de Partij voor de Vrijheid heeft tot haar grote ergernis moeten constateren dat verkiezingsposters, die de PVV op de verkiezingsborden plakt op de meeste plaatsen in onze provincie zijn verwijderd. In de afgelopen weken zijn enkele vrijwilligers al voor de PVV op pad om de borden te voorzien van posters. Gisteren en vandaag hebben we bij controle in Westerwolde, Stadskanaal, Het Hogeland en Westerkwartier gezien dat er praktisch geen poster meer hangt. De PVV snapt dat de concurrentie groot is met 14 partijen, maar dat er op deze wijze met elkaars posters wordt omgesprongen is geen stijl.

De posters worden, net als bij de andere partijen geplakt door mensen die daar hun kostbare vrije tijd voor opofferen. Onlangs was op de plakmiddag in Veendam nog sprake van een gemoedelijke sfeer en kreeg iedereen de ruimte om de posters te plakken. In de gemeenten Groningen en Midden-Groningen, waar gebruik wordt gemaakt van digitale borden, is het beter geregeld. De PVV zou het toejuichen als alle gemeenten in onze provincie van digitale borden gebruik gaan maken om het democratische gehalte van dit aspect van de verkiezingen in ieder geval te waarborgen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.