Mark Vos nieuwe voorzitter Toer ‘80

BELLINGWOLDE – Tijdens de voorjaarsvergadering van de Fiets Toer Club Toer ’80 uit Bellingwolde is Mark Vos als bestuurslid toegetreden en heeft hij de rol van voorzitter gekregen. Hij volgde daarmee Hendrik Jan Lagerweij op.

Vos is geen onbekende in de sportwereld. Hij reed als lid van de WV Omega wedstrijden tot op het allerhoogste amateurniveau en hij was winnaar van de allereerste Jan Bovenclassic in Bellingwolde. Vos treft een bloeiende vereniging aan, financieel kerngezond en een enthousiaste groep vrijwilligers die samen met het bestuur de vereniging vorm geven. Vos: “Toer ’80 is voor mij altijd al DE toerfietsclub geweest in de regio. Wat deze club al heeft georganiseerd (en nog), daar nam ik altijd diep mijn hoed voor af. Om nu zelf aan het roer te staan voelt als een enorme uitdaging.
Vooraleerst is Toer ’80 een club waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. En dat in een tijd waar we als wielrenners toch wel wat onder druk staan. Een kleine groep fanatieke fietsers geven de sport een negatief imago en daar moeten we met elkaar een halt toeroepen. Maar bovenal willen we met de club ook met de organisatie van een tweetal evenementen (Grunnens Alternatief 2 juni 2019; Pannenkoekentocht 24 augustus 2019) Oost Groningen promoten en ook onze mooie wielersport. Want sportiviteit draagt ook bij aan het gezondheidsvraagstuk en lifestyle.”

In 2020 bestaat Toer ’80 40 jaar. Vos: “Ja de tijd vliegt. Gelukkig staan we er uitgebreid bij stil en met de jubileumcommissie gaan we er iets mooi van maken. En zoals we er nu voorstaan kunnen we nog wel een aantal decennia vooruit,” aldus de enthousiaste en gemotiveerde Mark Vos.

INFO Toer ‘80

Nadere info over de club vindt u op www.toer80.nl

Ingezonden door Bart Kruizinga

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.