Felle brand legt pand interieurbouwer Hendriks en De Jonge in de as

Foto: Van Oost Media

TYNAARLO – Een felle brand heeft vanmorgen het pand van interieurbouwer Hendriks en De Jonge in de as gelegd.

Rond vier uur vanmorgen ontstond er een zeer grote brand op industrieterrein Vriezerbrug in Tynaarlo. Het gaat om een brand in een pand van interieurbouwer Hendriks en De Jonge aan de Mercuriusweg. De brandweer was met groot materieel en meerdere korpsen uit de regio aanwezig. Omliggende panden werden nat gehouden om overslaan van het vuur te voorkomen.

De brandweer liet het gebouw gecontroleerd uitbranden; het kan als verloren worden beschouwd. De omliggende panden zijn gespaard gebleven, maar hebben wel waterschade. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Zwarte rook
Door de brand hingen er dikke zwarte rookwolken boven het dorp. De veiligheidsregio laat weten dat er voor zover bekend niet meer schadelijke stoffen dan normaal zijn vrijgekomen.

Info en beelden: Van Oost Media

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.