Fotograaf Ard Hesselink exposeert “Bennewoller Loopjes” bij ‘Kopje Genieten’ Wedde

Foto: Ard Hesselink

WEDDE, BELLINGWOLDE – Vanaf 2 april exposeert fotograaf Ard Hesselink bij ‘Kopje Genieten’ in Wedde.

Al jaren maakt Ard Hesselink regelmatig wandelingen in zijn prachtige omgeving: het dorp Bellingwolde en haar wijde omtrek. Soms dagelijks, soms wat minder maar altijd minstens twee maal in de week, zomer en winter. En vrijwel altijd fotografeert hij dan ook die omgeving met zijn mobiel of kleine compactcamera.

Sinds enige jaren publiceert hij (een deel van) deze foto’s o.a. op zijn Facebook pagina en in de Facebook groep ‘Bellingwolde’. Daar bleek hem hoeveel streekbewoners zijn kijk op hun omgeving leuk vinden. “Je laat ons zien hoe mooi we eigenlijk wonen hier” is een veel gehoord commentaar.

Vandaar dat hij het idee opvatte om een selectie van deze foto’s onder de titel “Bennewoller Loopjes” via een expositie ook aan een wat breder Oost-Gronings publiek aan te bieden. Hij stelde daartoe een serie van 16 collages (50x50cm) samen, ieder van 4 foto’s en alle thematisch van opzet: de seizoenen, geliefde plekken, natuurverschijnselen, etc.

Christine Rietveld van koffie- en theeschenkerij ‘Kopje Genieten’ (Lageweg 29 in Wedde, open woensdag ™ zondag van 10.00 tot 17.00 uur) stelt hem nu in staat deze collages van 2 april t/m 16 juni bij haar tentoon te stellen. (Vorig jaar exposeerde Hesselink er al een serie fotocollages onder de titel ‘Op een rijtje’).

Hesselink (Utrecht, 1951) fotografeert vanaf 1971. Hoewel nooit professioneel fotograaf stond zijn carrière toch grotendeels in het teken van ‘het beeld’: film, televisie, film-journalistiek en onderwijs. Hij woont inmiddels 10 jaar in Bellingwolde en heeft zich na zijn pensionering weer toegelegd op de fotografie, zijn oude liefde. Ook schrijft hij en organiseert culturele evenementen.

www.docmansdays.blogspot.com

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.