De Kiepkerel komt met ‘Laidjes veur hail gewone lu’ in Streek Historisch Centrum

Foto: SHC

STADSKANAAL – Op zondag 24 maart treedt Wim Dussel uit Veendam op in het Streekhistorisch Centrum. Hij kruipt in de huid van de Kiepkerel, die in vroegere tijden met zijn kiep op zijn rug bij de mensen langs de deuren kwam en allerhande koopwaar verkocht. Heel bekend is het lied van de Kiepkerel, waarbij na elk couplet met een opsomming van wat hij al niet in zijn mand meebracht, de regel ‘…En ik vroag haost niks daorveur!’ volgt.

Het verhaal van de kiepkerels en hannekemaaiers wordt geïllustreerd met een korte film over de Hollandgangers. Naast dit kiepkerellied en deze film zitten er in de kiep Grunneger laidjes en haalt Janny Dussel er wat leuke gedichten uit.

Het optreden begint om 14.30 uur.

Bij de foto: Kiepkerel Swarts kwam zoals zovelen van zijn collega’s, uit Duitsland. Collectie Streekhistorisch Centrum.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.