Fietsen voor het goede doel bij de vierde editie van de Bruintje Beer Toertocht

Foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL – Voor de vierde editie van de “Bruintje Beer Toertocht” is het goede doel: “Vakanties bijeen fietsen in het Kinderhotel Burcht Wedde”.

Fiets Tour Club (FTC) Musselkanaal organiseerde op zondag 20 maart 2016 de eerste editie van de Bruintje Beer Tocht een fietstocht van 90 kilometer in Zuid Oost Groningen. Wybe Pol en Hans Ravensbergen, bestuursleden van FTC Musselkanaal, kregen van Henk Lunsing, een ALS patiënt uit Nieuw Buinen, de vraag of zij hem wilden helpen geld in te zamelen voor de ALS Stichting. Henk wilde samen met zijn zoontje Marijn van 9 jaar meedoen aan de Tour du ALS door op vrijdag 3 juni 2016 de Mont Ventoux op fietsen. Wybe en Hans wilden Henk graag helpen deze wens voor hem waar te maken en kwamen op het idee om als FTC Musselkanaal een fiets toertocht te organiseren.

Door het overweldigende succes van deze eerste editie met ruim 300 deelnemers heeft men besloten de Bruintje Beer Tocht jaarlijks te organiseren op de 1e zondag in de lente. Elk jaar wordt er een goed doel gekozen waar de opbrengst van de tocht naar toe gaat. In 2016 was dat de ALS stichting, in 2017 KIKA en in 2018 het Kinderhotel te Wedde.

Sponsoren en vrijwilligers maken deze tocht mogelijk. Het is aan de deelnemers zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen voor het jaarlijkse goede doel. De organisatie van de Bruintje Beer Toertocht streeft erna elk jaar een zeer goed georganiseerde, verzorgde en veilige toertocht te organiseren om zoveel mogelijk deelnemers aan de start te krijgen. Ook krijgen de deelnemers jaarlijks een leuke herinnering.

Op zondag 24 maart 2019 gaat de vierde editie van de bruintje beer tocht weer van start. Dit jaar gaat de opbrengst van de tocht wederom naar kinderhotel de Burcht in Wedde. “We willen zoveel mogelijk geld bijeen fietsen om vakanties te realiseren in de Burcht Wedde voor kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn”, aldus de organisatie. U kunt zich HIER aanmelden.

Start 90 km tussen 8:30 en 10:00 en de 50 km start tussen 9:30 en 11:00 uur bij De Veenhorst in Musselkanaal. Onderweg worden de deelnemers door drie sponsoren getrakteerd op koffie met gebak.

De routes vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.