Stormachtige Boomfeestdag in Veele

Foto: Johan de Boer

VEELE – Onder barre omstandigheden ging een groep van zo’n 35 leerlingen van basisschool De Clockeslag uit Vlagtwedde naar de Westeresch in Veele om daar bijna 300 struiken, waaronder meidoorn en sleedoorn, te planten. Dit werd voorafgegaan door een welkomstwoord van wethouder Bart Huizing.

Na de chocolademelk waren wethouders Bart Huizing en Wietze Potze niet meer te houden om de eerste struiken te plaatsen. De kinderen leerden deze ochtend spelenderwijs meer over het gebied en natuurinclusieve landbouw. De struiken zijn een waardevolle aanvullingen voor akkervogels en insecten in de gemeente Westerwolde. Doordat het flink regende, met daarbij een stormachtige wind, werd het programma aangepast.

De Nationale Boomfeestdag wordt jaarlijks op de tweede woensdag in maart in Nederland gehouden, met als doel om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten: voor ieder kind een boom.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.