Genieten staat centraal bij de Bruintje Beer Tocht 2019!

Foto ingezonden door FTC Musselkanaal Organisatie Bruintje Beer Toertocht. Hans Ravensberge

MUSSELKANAAL, SMEERLING, BOURTANGE, WEDDE – De Bruintje Beer Tocht die zondag 24 maart weer verreden gaat worden, kent ook dit jaar weer een aantal nieuwe elementen, waardoor de tocht nog mooier is geworden. Zo is er voor iedere deelnemer de mogelijkheid om gratis op de foto te kunnen bij de start van de route bij “Wall of Fame”. In Bourtange worden de deelnemers muzikaal onthaald door een regionale zanger, de naam houden we nog even geheim.

Op veler verzoek is de 50 km tocht in tegenstelling tot vorig jaar dit jaar ook geheel gepijld en zijn de routes van zowel de 50 als de 90 kilometertocht geheel gewijzigd. Voor de 50 kilometertocht is een stempelpost gerealiseerd bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. De mooiste plekjes uit de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde zitten in beide tochten. De deelnemers kunnen rekenen op een goed, veilig en begeleide fietstocht.

Uiteraard zijn er weer diverse verzorgde tussenstops, waar men o.a. kan genieten van een kop koffie met een lekker stuk appelgebak. Ook zijn er de noodzakelijke stops met sanitaire voorzieningen getroffen. Deze bevinden zich bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, de Burcht Wedde, de Vesting Bourtange en kloosterboerderij Bleyendael. Kortom allemaal mooie karakteristieke en historische locaties uit onze prachtige regio.

Na afloop van de tocht ligt er voor elke deelnemer een goed gevulde goody-bag met een mooie blijvende herinnering aan de tocht klaar. Ook dit jaar kan er tegen een “fietsenvriendenprijsje” na afloop een kop soep of een bord spaghetti geconsumeerd worden.

Zoals het zich nu aan laat zien is de weersverwachting dusdanig goed dat er gerekend wordt op meer dan 500 fietsers aan de start. Inschrijven voor de 90 km kan zondag 24 maart vanaf 8:30 uur bij Sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. De inschrijving voor de 50 km is vanaf 9:30 uur. Voor alle deelnemers staat er bij de start een gratis kopje koffie klaar.  

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.