Spectrum of the Seas begint dinsdag aan haar eerste reis

Foto: Jans Velthuis

PAPENBURG – Als de omstandigheden gunstig zijn begint het cruiseschip Spectrum of the Seas dinsdag 19 maart aan haar eerste reis.

Het cruiseschip Spectrum of the Seas wordt aanstaande dinsdag door twee sleepboten van Lotsenbrüderschaft Emden achterwaarts over de Eems getrokken. Medewerkers hebben de tocht geoefend op de simulator in Wageningen, Nederland. Het is de bedoeling dat het schip donderdag in de Eemshaven aankomt. Vervolgens vaart de Spectrum of the Seas later naar Bremerhaven.

Het schema voor dinsdag de 19e maart ziet er als volgt uit:

ca. 18:00 uur worden de trossen losgemaakt

ca. 18:30 uur het schip wordt in vaarpositie gebracht

ca. 19:00 uur passage Dockschleuse (Papenburg) 

Woensdag 20 maart

ca. 01:30 uur passage Weener Brücke (Weener) 

ca. 06:00 uur passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer) 

ca. 10:15 uur aankomst Emssperrwerk (Gandersum) 

ca. 11:45 uur passage Emssperrwerk 

ca. 13:15 uur vaart het schip langs Emden

Dit is een voorlopig schema, wat in verband met weersomstandigheden en waterstanden nog gewijzigd kan worden.

De Spectrum of the Seas is het vierde schip wat de laatste jaren door de Meyer Werft voor Royal Caribbean International is gebouwd. De Quantum of the Seas, Anthem of the Seas en de Ovation of the Seas werden in de herfst van 2014, het voorjaar van 2015 en in het voorjaar van 2016 afgeleverd. Het cruiseschip is gebouwd voor de Amerikaanse rederij: Royal Caribbean International. Het schip weegt 169.300 ton, is 347,75 meter lang, 41,4 meter breed en biedt plaats aan 4.184 passagiers.

Het schip heeft bovenop een glazen koepel: The North Star, een surf- en skydiving simulator en een bungee jump trampoline. Op 26 februari heeft het schip dok 2 van de Meyer Werft verlaten, om daar plaats te maken voor The Norwegian Encore, die in de herfst gereed moet zijn. In dok 1 wordt de laatste hand gelegd aan de Spirit of Discovery voor de Britse rederij Saga Cruises.

De Meyer Werft heeft nog een orderportefeuille voor 23 cruiseschepen en kan nog zeker vier jaar vooruit. Het is de eerste keer dat de werf zoveel opdrachten heeft.

Het verlaten van de Spectrum of the Seas van de haven en het passeren van de sluizen in Papenburg is dinsdag live te volgen via de webcams van de Meyer Werft. Klik daarvoor op de volgende link: www.meyerwerft.de

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.