Burgemeester Velema feliciteert jarige Cecilia

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Vanavond bracht burgemeester Jaap Velema de felicitaties over aan het koor Cecilia.

De gemengde zangvereniging Cecilia uit Blijham viert het 100 jarig bestaan. Vanavond en morgenavond hebben ze uitvoering in dorpshuis Het Oude Wapen in Blijham. Normaliter vindt dit jaarlijks in oktober plaats, maar in verband met het jubileum is het verschoven naar maart.

Het koor heeft, onder leiding van Arnold Jonker, hard gerepeteerd om de licht klassieke nummers en bekende melodieën in het Gronings en uit musicals zo goed mogelijk ten gehore te brengen. De zangers en zangeressen worden begeleid op piano door Mineke Potgieser. Sopraan Hermien Cats uit Stadskanaal verleent haar medewerking.

Voordat de eerste noten ten gehore werden gebracht werd het koor door burgemeester Jaap Velema in het zonnetje gezet. In zijn toespraak verklapte de burgemeester dat hij zelf de zangkunst niet echt machte is, maar dat hij onderweg naar Blijham steeds het liedje Cecilia van Simon en Garfunkel in zijn hoofd had. Of hij in de beslotenheid van zijn auto dit liedje heeft ook heeft gezongen hield de burgemeester voor zichzelf.

De tweede uitvoering van Cecilia is zaterdagavond om 19.30 uur in Het Oude Wapen te Blijham.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.