Fleurige bloembakken in Vriescheloo

Foto gemaakt door Jacob Musch

De Industrieweg in Vriescheloo kreeg vandaag in het kader van NL Doet fleurige bloembakken. Deze bakken komen er, omdat wandelaars die het Ganzenpad (een educatief wandelpad) lopen, op twee plekken de Industrieweg  moeten oversteken. De dorpsraad verzocht de gemeente om een zebrapad, maar dat verzoek werd afgewezen. Nu krijgt de straat drie fleurige, kleurige bloembakken, die door leerlingen van SWS De Driesprong zijn beschilderd. In de hoop dat deze opvallende bakken de automobilist triggert om vaart te minderen.

Kern met Pit

De kosten die deze bloembakken met zich mee brengen, worden betaald van het geld dat dorpsraad Vriescheloo kreeg voor dit project van Kern met Pit, een initiatievenwedstrijd. Die werd afgelopen januari uitgereikt in Slochteren. Onder de noemer ‘Kleurrijk Vriescheloo’ mochten de dorpsraadleden € 1.000 in ontvangst nemen.

Niet alleen de bloembakken moeten de plek markeren, ook een oud verkeersbord dat met kleurige mozaïek is beplakt, valt op langs de weg.

Sponsor

Naast het geld van Kern met Pit werd de dorpsraad ook nog gesponsord door Texaco Metting uit Bellingwolde. Zij stelden potgrond voor de bloembakken beschikbaar.

NL Doet

Andere activiteiten die vandaag en morgen in het kader van NL Doet zouden plaatsvinden, worden vanwege het druilerige weer verplaatst naar zaterdag 23 maart.

Kijk voor meer foto’s op https://www.facebook.com/pg/jacobmuschfotografie/photos/?tab=album&album_id=992616210949590

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.