Korte politieberichten Duits grensgebied

Foto: Bundespolizei

DUITS GRENSGEBIED – Hieronder vindt u korte politieberichten uit het Duits grensgebied.

Haren

Woensdagnacht is ingebroken bij een bouwkeet bij een kippenmesterij aan de Haar in Haren. Uit de keet werden diverse stukken gereedschap gestolen. De hoogte van de schade is niet bekend.

Vorige week donderdag heeft een hond ternauwernood een vergiftiging overleefd. Het dier heeft tijdens een wandeling met zijn vrouwtje iets opgegeten wat op de Fleerweg in Haren lag. Kort daarna werd de hond ziek.

Het dier heeft de vergiftiging dankzij snel handelen door een dierenarts overleefd. De politie vermoedt dat de hond, van het ras Magyar Vizsla, een Hongaarse jachthond, een verdelgingsmiddel voor ongedierte heeft binnengekregen.

Weener

Gistermiddag is om 15.20 uur op de Mühlenstraße in Weener, ter hoogte van het seniorencentrum Rheiderland, een 65 jarige man van zijn portemonnee beroofd. De dief naderde de man van achteren en griste de portemonnee uit het mandje van zijn scootmobiel. Vervolgens ging hij er te voet vandoor.

De dader was ca. 1.85 m lang, met een slank postuur. Hij droeg donkere kleding en had een capuchon diep over zijn ogen getrokken.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Haren of Weener.

Zaterdag is tussen 05.40 en 14.30 uur van een aan de Bahnhofstraße geparkeerde VW een ruit ingeslagen. Uit de auto werd een boodschappentas gestolen. Dezelfde dag werd tussen vier en vijf uur ’s middags ook een ruit van een Peugeot ingeslagen. De auto stond geparkeerd aan de Neuen Straße. Uit deze auto werd een portemonnee gestolen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.