Sterren kijken bij jongerencentrum De Kwinne Stadskanaal

STADSKANAAL – Vrijdagavond werd bij jongerencentrum De Kwinne een sterrenkijkdag georganiseerd.

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart vinden voor de 43 ste keer de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Op deze dagen kun je op tientallen locaties in Nederland door een telescoop de sterrenhemel bewonderen. Dat kan bij verenigingen en publieksterrenwachten, maar óók bij particulieren. Beleef en bewonder met vrienden en familie de sterrenhemel tijdens het grootste en langstlopende sterrenkijkevenement van Nederland.

Vrijdagavond konden belangstellenden naast jongerencentrum de Kwinne in Stadskanaal naar de sterren kijken. Dit werd georganiseerd door Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond.

In de provincie Groningen kunt u zondag tussen 19.30 en 22.00 uur nog in Appingedam bij het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum aan de Pastorielaan 11 om via opgestelde telescopen naar de sterren te kijken.

Beelden: Ronnie 112 Regioflits

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.