Tido kijkt al 50 jaar naar de sterren

BELLINGWOLDE – Tido van der Laan uit Bellingwolde kijkt al 50 jaar naar de sterren.

Zelf had hij het niet in de gaten, maar een journalist maakte hem er vandaag op attent: Tido kijkt al 50 jaar naar de sterren. Al vanaf zijn tienerleeftijd is Tido geïnteresseerd in het heelal. Achter zijn woning heeft hij een koepel gebouwd van waaruit hij al menig uur door zijn telescopen naar de sterren en de planeten heeft gekeken.

De koepel is momenteel aan enige reparatiewerkzaamheden toe. Daarom moesten de belangstellenden voor de sterrenkijkdag vanavond buiten staan om door de opgestelde telescopen naar onder anderen de half verlichte maan en Mars te kijken. Helaas liet het weer het afweten en was het daarom een stuk minder druk dan voorgaande jaren.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.