Voorbereidingen opening Miniatuurpark in volle gang


WEDDE – De voorbereidingen voor de opening van Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ op het terrein van Landgoed Tenaxx zijn in volle gang.

Op 6 april opent Hans Wiegel op het terrein van Landgoed Tenaxx Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’. De 80 miniaturen (schaal 1:25) van karakteristieke, historische huizen, torens, molens, kerken en andere bouwwerken uit de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat bestond van 1989 tot 2007. Daarna zijn de miniaturen 10 jaar bewaard in een loods en in 2018 verkocht aan Landgoed Tenaxx. De miniaturen, die ernstig beschadigd waren, zijn gerestaureerd. Ook de speeltoestellen en het oude dieseltreintje zijn hersteld.

Vandaag werd bij het park een brug gemaakt afgeleverd. Ook deze zal straks deel uitmaken van Tenaxx, waar naast het miniatuurpark onder anderen ook tientallen dinosaurussen, een arboretum met duizenden bomen, een speeltuin, een kinderplein en een survivalbaan te vinden zijn.

Foto’s: Andries Schoo

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.