Koninklijke Onderscheiding voor Frans Venema uit Blijham

Foto: Johan de Boer

STADSKANAAL, BLIJHAM – Gisteravond werd de heer Frans Venema (60) uit Blijham Koninklijk Onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Jaap Velema reikte gisteravond tijdens de jaarlijkse clusteravond in de brandweerkazerne in Stadskanaal een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Frans Venema uit Blijham. De heer Venema was van 1994 tot 2019 lid van de vrijwillige brandweer Westerwolde, post Bellingwolde, onderdeel van de Veiligheidsregio Groningen. Vanuit die functie heeft hij zich als betrokken, betrouwbare en gemotiveerde brandweerman actief ingezet en als hulpverlener voor zijn medemens paraat gestaan. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens zijn officiële afscheid.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert de heer Venema als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.