Symposium: stoppen met werken… Hoe moeilijk kan het zijn?

Foto: Vrouw en Visie

ADUARD – Vrijdag 5 april van 09.30 tot 16.00 uur organiseren de stichting VrouwenVisie en stichting Vrouwensalon in Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard voor het eerst het symposium ‘Stoppen met werken … Hoe moeilijk kan het zijn?’ voor vitale 60-plusvrouwen die het einde van hun werkzame leven aan zien komen. Na afloop van het symposium wordt verwacht dat de bezoekers meer inzicht in hun situatie hebben gekregen en dat ze enthousiast zijn over de mogelijkheden van de nieuwe levensfase.

Het symposium bestaat uit een plenair gedeelte o.l.v. dagvoorzitter Myra Eeken-Hermans (BrugVrouw) met een bijdrage van Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog en muzikale intermezzo’s van operadiva Marlies de Waard. De schrijfsters Sjikke Mulder en Heleen Untied vertellen over hun ervaringen met het schrijven van het gelijknamige boek. En er is een workshopgedeelte waar uit zes interessante workshops 3 gekozen kunnen worden. Tussendoor kunnen bezoekers met gebruik van hun DigiD via een pensioenspeeddate hun eigen pensioensituatie bekijken.A

Aanleiding

De vrouwen van de babyboomgeneratie hebben nu de leeftijd bereikt waarop ze gaan stoppen met werken. Zij zijn de eerste generatie vrouwen die carrière maakte in een tijd dat de man als kostwinner de norm was. En nu staan ze voor een transitie naar een nieuwe invulling van hun leven en hebben ze te maken met vele dilemma’s. Bijvoorbeeld: Waar moet je rekening mee houden wanneer je stopt met werken? Waar vind je de benodigde informatie? Hoe sta je er (eventueel samen met je partner) financieel voor als je stopt met werken? Wat betekent in die nieuwe levensfase economische zelfstandigheid voor je? Wat doe je met veel vrije tijd? Zorg voor ouders en/of kinderen gecombineerd met baan of pensioen, hoe blijf je op de been? Kortom: De 60-plusser van nu zit niet achter de geraniums, maar wil vitaal blijven deelnemen aan en wil iets betekenen voor de maatschappij. En een maatschappelijk vraagstuk is: Hoe laten we kennis van al die vrouwen niet verloren gaan?

Boek

Sjikke Mulder en Heleen Untied uit Groningen hebben in 2017 voor deze vrouwen een boek geschreven met de titel ‘Stoppen met werken… Hoe moeilijk kan het zijn?’. Het verschijnen van dit boek heeft hen geïnspireerd om een symposium te organiseren waarbij al de genoemde aspecten op een speelse manier aan bod komen.

Klik HIER voor meer informatie.

Provincie Groningen Het symposium ‘Stoppen met Werken… Hoe moeilijk kan het zijn’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van de provincie Groningen. De Provincie Groningen hecht er veel waarde aan om vitale 60-plus vrouwen te interesseren voor vrijwilligerswerk in dorp en regio om zo de vitaliteit en leefbaarheid in dorp en regio te versterken

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.