Talenten laten zich horen bij Hof van Sellingen

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – In het kader van “Meertmoand Dialectmoand” en de Westerwoldse cultuur week “Grunneger Weke” van de gemeente Westerwolde organiseerde Hof van Sellingen voor “boeren, burgers en buitenlui” gisteravond een “Grunneger Stamppot Buffet” en talentenjacht (“TalentenToernooi”) met “bekende” Groningers en “nieuw” aankomend Gronings talent.

Dit ouderwetse gezellige hoogtepunt van het voorjaar, wat  plaats in Hof van Sellingen, wordt al sinds 2010 georganiseerd. Het is een zoektocht naar nieuw talent in Groningen, waarbij de meest gevarieerde muziekstijlen  aan bod komen én iedereen een podium krijgt: de beginnelingen, de laatbloeiers en de groepen. Het talententoernooi heeft al menig artiest geïnspireerd en de carrière een stapje naar voren gebracht. Ook zijn er leuke samenwerkingsverbanden uit ontstaan.

Voorafgaand aan de talentenjacht was er een Grunneger stamppot buffet, met typisch Groninger gerechten. Daarna traden onder grote belangstelling de kandidaten voor de talentenjacht op. Zij werden beoordeeld door een jury, die bestond uit: Johan Eitens , Loes Berndt en Heddie Berndt.

De uitslag was als volgt:

Solisten:

1. Lida Roseboom

2. Etsther Oorschot

3.Bernard Wubbels

4. Tom Peperkamp

5. Hieke Mustert

Band /koor

1e Ketelkoor

2e KKZ band

Amusementsprijs: KKZ band

Dagwinnaar: Ketelkoor

Stimulansprijs: Hieke Mustert

Vervolgens bleef het nog lang gezellig in Hof van Sellingen, waarbij het publiek werd vermaakt met live muziek.

De talentenjacht werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westerwolde, Plaatselijk Belang Sellingen eo. en de Hof van Sellingen.

Foto’s: Jans Velthuis

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.