Jongeren uit Sellingen gaan mensen helpen in Roemenië

foto ingezonden door Chris Molema

SELLINGEN – De jeugdclub Rock Solid/Solid Friends van de Hervormde gemeente en Gereformeerde gemeente van Sellingen gaat naar Roemenië om de mensen uit het kleine dorpje, genaamd Şişterea, ofwel Siter, te helpen.

De protestantse gemeente   Siter,  is sinds vorig jaar een zustergemeente van de Hervormde Gemeente te Sellingen. En wat is er nu mooier dan dat wij als jeugdclub, de mensen daar kunnen helpen.

De reis:
We gaan twee busjes huren/lenen, die we vol laden met materialen zoals verf en gereedschappen, om het lokale dorpshuis te helpen herstellen, hout kloven om de huizen van mensen warm te houden in de winter en nog veel meer dingen om de lokale bevolking te helpen.De materialen, gereedschappen, transport, verblijf en accommodaties zijn helaas niet gratis of goedkoop. Al het ingezamelde geld tot nu toe gaat naar het helpen van de mensen van Siter.

We vertrekken op 27 april om 03:00 uur vanaf de Sprankel te Sellingen. Onderweg overnachten we in de stad Brno (Tsjechië). De volgende dag hopen we op de plaats van bestemming aan te komen! De totale reisduur is maar liefst 16 uur met de auto.

We hebben nog van alles op de planning staan om de financiering van ons project rond te krijgen ; o.a. door sponsorloop, het organiseren van een markt, etc. In het bijzonder willen we de komende actieavond  onder de aandacht brengen.Op 5 april a.s. is er een  gezellige actieavond gepland  rond de Sprankel. De inloop is vanaf 17.30 uur. In en rond de Sprankel, aan de Torenstraat, staan diverse  kraampjes waar spulletjes worden aangeboden. Er worden broodjes hamburger en worst verkocht, koffie, fris en wat dies meer zij. Er is een verloting en om 19.30 uur start de sponsorloop. Voor die tijd kan er nog worden ingetekend op de sponsorlijst om de lopers te sponsoren.

Uiteraard is uw hulp welkom!!
Wilt u de jongeren sponsoren? Kom op 5 april of neem contact op via: 06 153 019 80. Wilt u meer informatie met betrekking tot dit project, dan zijn we via het zelfde nummer bereikbaar.

Ingezonden door Flip Heuving, Werkgroep Siter van de hervormde gemeente Sellingen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.