Honden en baasjes massaal naar snuffelmiddag behendigheid Dogs Highschool Blijham

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Hondenschool Dogs Highschool uit Blijham organiseerde vanmiddag een snuffelmiddag behendigheid. Veel honden en baasjes kwamen kennis maken met deze actieve hondensport.

Dogs Highschool is een jonge hondenschool, die zich naast het trainen en opvoeden van honden heeft gespecialiseerd in het voorkomen en ombuigen van probleemgedrag van honden. Daarnaast wordt er iedere week in Blijham door vele honden en hun baasjes hard getraind en vooral veel plezier gemaakt op de behendigheidsbaan. Behendigheid is momenteel de meest populaire hondensport in Nederland. Hoogtesprongen, paaltjes, tunnels, wip of een schutting, een behendigheidshond draait er zijn pootjes niet voor om. Samen met het baasje een parcours zo snel en foutloos mogelijk lopen, dat is het einddoel.

Dogs Highschool organiseerde vanmiddag voor alle honden en baasjes die een keer willen snuffelen aan de behendigheid een open dag. Onder begeleiding van gediplomeerde en zeer ervaren  instructeurs mochten de viervoeters hun eerste schreden zetten op de baan. De belangstelling was groot en het was met recht een zeer geslaagde middag.

Dogs Highschool bevindt zich op het terrein van manege Wittenburg, Oosteinde 8 in Blijham.

Voor meer info: www.dogshighschool.nl.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.