Wandeling rondom Polder Breebaart

Foto: Het Groninger Landschap

TERMUNTEN – Op zondag 14 april organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door het prachtige gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk. 

In de polder Breebaart is het voorjaar in alle hevigheid losgebarsten, op alle fronten bloeit nieuw leven op. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. Daar waar de eieren al zijn uitgekomen, vliegen de ouders af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. De brandganzen die hier de winter hebben doorgebracht, staan op het punt om te vertrekken naar de noordelijke toendra’s, om daar hun jongen groot te brengen. Het water in de polder zit vol met stekelbaars en glasaal die onderweg zijn van het zoute zeewater naar de zoete binnenwateren. De stekelbaars plant zich daar voort en de glasaal groeit op tot volwassen paling. Onderweg passeren we de vispassage waar de gids uitleg geeft over het passeren van met name stekelbaars en paling van deze vispassage.

Bezoekerscentrum Dollard Dallingeweersterweg 30, 9947 TB Termunten
Tijd: 14.00 – 16.30 uur 
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 
Vergeet uw verrekijker niet. 

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.