Brandweer Hoogezand en Loppersum winnaars brandweervaardigheidstoetsen in Winschoten

Foto: Hemmo Kuiper

WINSCHOTEN – Vandaag heeft de brandweer van Hoogezand de brandweerwedstrijden gewonnen.

Brandweer Winschoten organiseerde vandaag de brandweervaardigheidstoetsen provinciale klassen 112 en TS-HD. Tien brandweerploegen in de klasse 112 en elf brandweerploegen in de klasse TS-HD gingen de strijd met elkaar aan. De 21 ploegen toetsten hun snelheid, creativiteit en vakkennis.

De wedstrijd voor de klasse 112 vond plaats op de parkeerplaats aan de Olieslagerstraat en bij de zijgevel van de Vennekerk. Deze locaties werden voor de deelnemende corpsen tot het laatste moment geheim gehouden.

Het scenario was als volgt:

Op de parkeerplaats was een auto via een boomstronk tegen een muur gereden. Er lag een voetganger bekneld onder de auto. De auto zat vast op de boomstronk; de bestuurder bevond zich nog in de auto.

Bij de kerk was een bouwvakker, die bezig was de kerk van nieuwe voegen te voorzien, zo geschrokken van het ongeval dat hij van vierenhalf meter hoogte van de steiger viel. Hierbij raakte hij ernstig gewond aan zijn been, doordat deze tijdens de val met een ijzeren pen doorboord raakte.

Het scenario voor de TS-HD was:

Terwijl er in de Vennekerk een afscheidsdienst was ontstond er in de keuken vlam in de pan. De beheerder weet het vuur te doven maar loopt brandwonden op. Hij belt de brandweer maar vertelt niet dat er in de kerk een dienst gaande is, met o.a. een dominee, een koor en een aantal bezoekers.

Aan de brandweerlieden de taak alles in goede banen te leiden, de “slachtoffers” te bevrijden en deze over te dragen aan ambulancemedewerkers.

Winnaar op de 112 baan werd Hoogezand, tweede werd Veendam en derde Scheemda. Winnaar Ts-HD werd Loppersum, tweede werd Wagenborg en derde Delfzijl-2.

De volledige uitslagen vindt u HIER.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.