Oldambster Zoë Klunder blijft zich naar de top worstelen …

Foto ingezonden door familie Klunder

CYPRUS, MIDWOLDA – Zesvoudig Nederlands Kampioen en nummer drie van de Wereld Zoë Klunder (17) uit Midwolda pakte afgelopen vrijdag in Limassol te Cyprus ook de 3e plaats op de EK ’19. Ze prolongeert daarmee haar positie in Europa, echter nu ook in de categorie Youth tot 19 jaar.

In 2017 pakte ze in Porec te Kroatië ook al de 3e Europese plaats in de categorie cadetten tot 17 jaar. Opnieuw bewijst ze daarmee als één van de weinige meiden uit West Europa de strijd tegen sambo – en worstelgrootmachten bij uitstek uit Oost Europa als Georgië, Oekraïne, Bulgarije, Belarus, Litouwen, Letland en het grote Rusland aan te kunnen.

Zoë die op de EK ’19 de wedstrijd om de finale tegen de uiteindelijke kampioen nipt verloor herpakte zich wonderbaarlijk goed door de winst om de 3e plaats tegen de kampioen uit Wit Rusland dominant naar zich toe te trekken. Dit deed ze overtuigend en werd de wedstrijd vroegtijdig met volle punten (8-0) gewonnen. Een prachtige opsteker voor Zoë en bondscoach Maykel Claassen met weer een mooie medaille voor de Sambo Bond Nederland, Koninklijke Nederlandse Krachtsport Bond en natuurlijk onze mooie gemeente Oldambt. Zoë wil dan ook graag haar sponsoren en elk die in haar sport en passie helpen, hartelijk bedanken. 

Op de foto: Zoë met bondscoach Maykel Claassen

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.